skip to Main Content

CLAY Keramik Museum – Middelfart – 25. maj 2018

CLAY – Keramikmuseum Danmark

Kan man opleve noget bedre .. end at se på spændende kunst .. i godt selskab .. og i dejligt sommervejr …

CLAY ligger ud til Lillebælt, og fra skulpturhaven er der en skøn udsigt til Lillebæltsbroen. CLAY’s aktuelle udstilling omfatter værker af Beate Andersen, Bente Hansen, Bodil Manz, Gunhild Aaberg, Malene Müllertz og Sten Lykke Madsen. De repræsenterer det ypperste indenfor dansk studiokeramik med internationalt format, og de bidrager alle med både hovedværker og eksempler på deres nyeste keramiske arbejde.

 

CLAY fik i 2010 overdraget Den Kongelige Porcelænsfabriks arkiver af over 300 års arbejder, bestående af mere end 14.000 genstande og eksemplarer, og i 2015 stod den nye museumsbygning, som både skulle rumme faste som skiftende udstillinger, klar. I det hele en utroligt vellykket udvidelse og bygningen er utroligt velanlagt, hovedsagelig under jord.

I den fine gamle hovedbygning, som oprindelig var bygget som enkesæde til godset Hindsgavl, er i dag indgang og reception, museumsbutikker og en skøn lille cafe, som byder på både frokost og kaffe og drinks, og fra hovedbygningen ledes man naturligt til den nybyggede del af museet. Og i den mellemgang hænger dette skønne Asger Jorn ler-arbejde.

CLAY har skiftende udstillinger, og helt klart spændende at komme tilbage til.

 

Back To Top
DanishEnglish