skip to Main Content

‘La Bella Luna’ – Månen – fra den indre verden til det ydre rum – Louisiana d. 13. september 2018

Louisiana’s udstillinger er altid vidunderlige, store, flotte og fantastisk fint kuraterede, og med denne udstilling har Louisiana begået en magisk spændende udstilling om månen, og vort forhold til månen.

Og vi får det hele med: Kunstneres betragtninger igennem tiden af månen, gengivet i fotos og malerier, astronomernes og videnskabens betragtninger af månen i form af optegnelser og gengivelser igennem tiderne, Hubble teleskopets utroligt smukke fotos, og den første mand på månen (en mission, som ethvert menneske på jorden kender til) er repræsenteret i form af Neil Armstrong‘s rumdragt. Blot for at nævne nogle enkelte af de utroligt mange elementer i udstillingen ..

I 2019 er det 50-året for Månelandingen, hvor Armstrong som det første menneske satte sine ben på Månen .. og jeg husker det som var det i går .. min oldefar havde (vistnok som den første i min familie) et s/h tv-apparat, og vi så alle med stor spænding på de uskarpe og grynede (næsten) live billeder af det hele ..

Hvor vidunderligt at NASA har udlånt Armstrong’s rumdragt til Louisiana’s udstilling i år (til næste år skal de nok selv fremvise den), og hvor skønt at vi nylig havde astronaut Andreas Mogensen’s rumdragt på Nationalmuseet, og hvor sjovt, at den kapsel, der fragtede Andreas Mogensen og co. retur fra den internationale rumstation, lige nu kan ses på Teknisk Museum i Helsingør.

 

Månen har altid draget os, og kunstnere har i tidens løb skabt magiske stemninger i månelyset i deres malerier.  Og også fotografier af månen er dragende.

Louisianas udstilling tager tilskueren en tur til månen igennem videnskaben, kunsten, vort forhold til månen igennem tiderne, og krydsfelterne derimellem … og det er mageløst .. spændende .. interessant .. smukt .. betagende ..

Jeg skal meget snart gense udstillingen. Læs også Politikens anmeldelse af udstillingen her.

Just faboulous …

 

Back To Top
DanishEnglish