skip to Main Content

Anna Ancher på SMK – d. 26. november 2020

Anna Ancher på Statens Museum for Kunst – a revisit ..

Udstillingen om Anna Ancher – og med et flot udvalg af værker af Anna Ancher – blev vist på SMK i foråret, men er kommet flot tilbage på grund af den korte tid, udstillingen dengang nåede at være åben.

Til gengæld har Skagens Museum haft fornøjelsen af værkerne over hele sommeren, og det var egentlig på Skagens Museum – i Anna Anchers ‘naturlige omgivelser’ – at jeg skulle se udstillingen.

Nu er værkerne tilbage på SMK, og hvilken fornøjelse.

 

Anna Ancher var en virkelig kunstner, en kunstner som arbejdede grundigt og omhyggeligt og undersøgende med sine materialer og motiver, som søgte og fandt inspiration både på sine udlandsrejser og i sit hjemlige kunstnerliv. Det er svært at vide med sikkerhed om hun fik udlevet sit potentiale helt. Tiden var ikke helt til at kvinder kunne udøve sin kunst maksimalt. Men ingen tvivl om at hun har fået cadeau for sin kunst af sine nære kolleger, og især af sin mand, Michael Ancher, som sikkert også har været en mand, der har nydt sin hustrus og sjælevens glæde ved at kunne dyrke sin passion.

Læs meget mere om Anna Ancher her, og om udstillingen på Skagens Museum her. I sommer blev 1. salen af Anna og Michael Anchers hus åbnet og en del af deres personlige ejendele udstillet. De personlige ejendele har indtil nu været hengemt, men er i løbet af de seneste to år blevet pakket ud, katalogiseret og konserveret og nu vist frem, og de er med til at kaste et endnu mere forklarende lys over Anna Anchers liv i Skagen.

Læs også SMK’s egen præsentation af udstillingen her (siden besøget og til nu er udstillingen midlertidig lukket, så SMK’s præsentation er en ‘to-go’/herunder med videoer, der fortæller om bl.a. hvorfor Anna Ancher er så populær idag, hvordan hun arbejdede med lyset i sine værker, og med en profil af kunstneren Anna Ancher).

Just fabulous ..

Back To Top
DanishEnglish