skip to Main Content

Springtime in Paris – 10.-13. maj 2018

Ååååhhhh Paris …..

Paris er sådan en fantastisk smuk by, .. boulevarderne, parkerne, broerne over Seinen, palæerne, museerne .. , og der er så meget at se på – og blive betaget og inspireret af at se på …

Jeg holder selv meget af at se og opleve ’til lands, til vands og fra luften’, og det kan man i Paris … Oppefra fra Eiffeltårnet eller Montparnasse-bygningen, fra bådene på Seinen, og fra bus eller taxa eller gående rundt i Paris’ gader ….

De rigtig mange vidunderlige seværdigheder er alle værd at nævne, så jeg vil fokusere på dem, der er top-aktuelle og som jeg selv holder allermest af …

Museer, udstillinger og seværdigheder

Musée du Louvre

Louvre er så imponerende og så stort, at det kræver flere dage rigtigt at nå at se det hele. For hver gang jeg ser Louvre får jeg set en bid mere, og set noget andet end jeg så sidst.

En særlig skøn ny, spændende og anbefalelsesværdig udstilling er den nybyggede arabiske pavillon/udstilling, og alene set fra et arkitekturinteresseret synspunkt er den værd at se/besøge. Pavillonen er bygget i en af de fire indergårde.

Musée des Arts Decoratifs

Musee des Arts Decoratifs ligger i den ene længe af Louvre, og der er virkelig skønne skiftende udstillinger – senest Dior, som sluttede i januar, og nu udstillingen ‘Margiela, Les Annes Hermes’ – 22. marts – 2. september 2018.

Til Musee des Arts Decoratifs hører også Musée Nissim de Camondo, der ligger på 63 Rue de Monceau, 75008 Paris – et palais opført i 1909 med det formål at huse ‘Camondo-samlingen’, der består af en fin samling af kunst og kunsthåndværk fra sidste halvdel af 1800-tallet – der også med fordel kan besøges.

Udstillingen ‘Margiela/Galliera – Årene 1989-2009’ – 3. marts – 15. juli 2018 – på Musee de la Mode Palais Galliera – er også et besøg værd. Desværre er de øvrige skønne kreationer, som museet besidder, ikke tilgængelige for offentligheden i øjeblikket.

 

Montmartre .. der er nogle skønne, finurlige steder, og det er spændende at gå op og rundt ad de brostensbelagte torve og trapper, op til og rundt om Sacre Coeur ..

La Basilique du Sacré Coeur de Montmartre kan synes at ligge på toppen af Paris og er en nyere kirke, indviet i 1919. Arkitekturen er romansk-bysantinsk og inspireret af Skt. Markus kirken i Venedig og Sankt Sofia kirken i Konstatinobel. Området omkring og vejen derop er helt klart sjov – det er bare med at finde de smalle smøger.

Den er spændende, både tæt på og langt fra, og er smukt oplyst om natten.

Restauranter, barer og cafeer

Le Hibou på Carrefour de l’Odeon 16 – en skøn fortovscafe ud til de små gader – ligger på et lille torv (hjørnet af Carrefour De L’Odeon og Rue de Conde) i Saint Germain kvarteret, med smuk og dejlig overdækning, så man kan sidde ude og nyde sin frokost eller kaffe – perfekt til frokost ..

Loulou – på Musee des Arts Decoratifs – er en dejlig restaurant med rigtig god service, og det er formentlig også muligt at få plads, hvis man kommer fra havesiden …

Restaurant Mini Palais i Grand Palais – det er hyggeligt og super smukt at sidde ude på søjlegangen om aftenen.

Chez Janou på Rue Roger Verlomme 2 i Marais-kvarteret, tæt på Place des Vosges er hyggelig .. den kan med fordel prøves til frokost eller aften …

Buvette på Rue Henry Monnier 28 i Pigalle-kvarteret er en dejlig, lille og fin cafe, der serverer dejlig morgenmad ..

Grand Coeur  er en skøn restaurant med både inde- og ude-servering, der ligger på Rue du Temple 41 – kan varmt anbefales til frokost og aften …

Just fabulous … 

 

Back To Top
DanishEnglish