skip to Main Content

Christian Dior – Couturier du Rêve – Musee des Arts Decoratifs, Paris

Christian Dior .. drømme-designer … designer af drømme …

Musee des Arts Decoratifs, som er en del af Louvre i Paris, er et af de smukkeste udstillingssteder, jeg har oplevet.

Ikke blot var udstillingen (som desværre allerede sluttede 7. januar 2018 – den tålte flere gensyn) smuk, unik, smukt kurateret og omfangsrig på den rigtig fine måde.

Et enormt udvalg af kjoler og dragter, designet af Christian Dior og husets efterfølgende chefdesignere, udlånt fra privateje og hentet i Dior husets egne arkiver, var tilført et utroligt sortiment af accessories, som på helt vidunderlig vis var farve-opdelt, så tasker og bælter og hatte i f.eks. rødt eller sølv alle var samlet på tværs af årtierne.

Og som en ekstra vidunderlig dimension: Rammerne – Musee Des Art Decoratifs – understregede og fremhævede skønheden ved de udstillede kjoler og accessories. Udstillingsrummene og salene på Musee des Arts Decoratifs er så unikke og elegante, og de tekniske features såsom lyssætning omkring dekorationerne, og måden hvorpå scenograferne havde kreeret de smukkeste drømmelignende lyssekvenser, der oplyste salene og derpå forvandledes til faldende drømme-guldstøv, var helt ekstraordinære.

Hele udstillingen var en drøm .. Just Fabulous ..

Næste udstilling, jeg afgjort skal se, er Maison Margiela i maj måned 2018 – Looking forward already …

 

Og en ekstra skøn detalje: Museet har en dejlig restaurant – Loulou – med dejlig service og elegant mad, med indgang fra hall’en man træder ind i fra gaden. Restauranten har en dejlig udeservering i godt vejr.

Restaurant Loulou – Musee des Arts Decoratifs 

 

Musee des Arts Decoratifs, Paris

 

Back To Top
DanishEnglish