skip to Main Content

‘Generation Wealth’ – Fotoudstilling af Lauren Greenfield, på Louisiana d. 28. august 2019

Som medlem af Louisiana får jeg med jævne mellemrum det super lækre Louisiana Magasin, der fortæller om aktuelle aktiviteter og udstillinger på Louisiana, andre gange får jeg tilsendt fine udstillingskataloger, der omhandler en specifik udstilling.

Det er altid super skønt både at læse Louisiana Magasinet og gennemgå de fine udstillingskataloger med masser af information. Det er et virkelig stort arbejde at forberede både udstillingerne og de tilhørende fine kataloger, og begge dele er ofte år undervejs.

Da jeg modtog Louisiana Magasinet, der denne gang bl.a. omhandlede udstillingen med Lauren Greenfield’s fotos, ‘Generation Wealth’, var der nogle klokker der ringede .. for .. havde jeg ikke set noget af/med hende før? Jo – det var jo hende der havde lavet dokumentarfilmen ‘Dronningen af Versailles’, om den velhavende amerikanske familie Siegel, som undervejs i optagelserne blev ramt af finanskrisen, og deres levevis og deres udfordringer igennem finanskrisen udstillede familien ganske ubehjælpsomme og dysfunktionelle.

Lauren Greenfield er foto journalist, og hun har fotograferet til bl.a. Time Magazine/Life i mere end 30 år. Da hun i kølvandet på finanskrisen tog et kig bagud på sin karriere kunne hun se, at begreber omkring ‘overforbrug’/ungdomsdyrkelse/’seksuel kapital’/berømmelses-/idol-dyrkelse var omdrejningspunkter for hovedparten af hendes arbejder som fotograf, og hun fik ideen til udstillingen og til bogen og dokumentarfilmen. Generation Wealth summer de sidste 25-30 års forbrugsfest frygteligt op fra mange forskellige vinkler.

Samtidig med udstillingens start viste DR dokumentarfilmen om tilblivelsen af og opfølgningen på ‘Generation Wealth’ (hvilken i øvrigt også vises under udstillingen i biografsalen på Louisiana); en meget spændende dokumentar, hvor Lauren Greenfield tager tilbage og interviewer og fotograferer nogle af de mennesker, som hun fotograferede fra 1992 og frem. Hvad har de lært, og har de lært noget?

Louisiana har denne gang begået en ret spændende vinklet samfundskommentar (og -kritik) med Lauren Greenfields fotos, der er blæst op på hele vægge, som vises på diasshows og film på flere monitors, og som fotos sammenstillet i temaer med forklarende tekster. Når man har set billederne, har set filmene og har læst teksterne bliver man uvilkårligt ramt af følelsen af, at det er et forrykt samfund eller en forrykt tid, hun har taget billeder af.

Læs mere om Lauren Greenfield her og se hendes egen website om Generation Wealth her.

Læs Louisiana’s egen beskrivelse af udstillingen her. Læs også Politikens anmeldelse af udstillingen her.

Just Fabulous ..

Back To Top
DanishEnglish