skip to Main Content

Glyptoteket – d. 12. januar 2019

Glyptoteket, som i sin tid blev initieret af brygger og kunst-mæcen Carl Jacobsen, er virkelig en vildt imponerende bygning, som vidner om både initiativtagers og arkitekts ønske om at skabe det ypperste og mest imponerende udstillingssted, som også er en smuk oase, for alle i sin tid.

Ingen tvivl om at der har været stærke økonomiske kræfter i spil, både hos Carl Jacobsen og i samtiden. Den økonomiske styrke og den klassiske stil, som stadig eller igen i nutiden virker spændende og er smukt at se på og skønt at opholde sig i, er væsentlige årsager til, at Glyptoteket er holdbart, også i dag. Læs mere om historien bag bygningen og bygherren her.

 

Den oprindelige bygning er også tilbygget rigtig smukt i 1996 med en fløj, bygget af Henning Larsen arkitekter, og igen er byggeriet skabt med smukke linjer og smukke materialer.

 

Odilon Redon

Der er formentlig foretaget mange analyser af Redon’s værk, og når det fremstilles på denne måde er der både noget dystert og smukt i helheden. Glyptotekets smukt malede vægge (i de helt rigtige nuancer og med den helt rigtige mathed) rammer også værkerne smukt ind og medvirker til en lethed, også selvom værkernes motiv kan synes tynget af dystopiske scener og figurer.

Det overraskende er også bevidstheden om den samtid, som arbejderne er skabt i; en samtid der rummede så forskellige kunstnere som Van Gogh, Toulouse Lautrec, Manet, Monet, Degas, Matisse, Cezanne og mange flere, og det vidner om, at der var en hel masse retninger der blomstrede samtidig, og en hel masse frihed til at gå i de mange forskellige retninger i kunsten.

Dejligt at se denne vinkel på kunst i slutningen af 1800-tallet.

 

Back To Top
DanishEnglish