skip to Main Content

Picasso keramik – på Louisiana i Humlebæk

“If I paint a wild horse, you might not see the horse… but surely you will see the wildness”

Pablo Picasso

 Picasso er som altid spændende og forunderlig ..

Jeg besøger ofte Louisiana. Jeg bor tæt på, og har derfor mulighed for at tage forbi rigtig ofte, så jeg får set samtlige museets udstillinger. Louisiana’s udstillinger er altid flot kuraterede, og jeg synes al kunst er interessant og spændende og …. så er der Picasso ….

Picasso, hvis kunst jeg har oplevet mange gange, siden jeg så ham første gang på Louisiana’s udstilling i 1980’erne .. og siden igen flere gange på Louisiana, bl.a. hans skulpturer, og senest på Musee Picasso i Paris i starten af januar måned 2018  ..

Omdrejningspunktet eller temaet på udstillingen på Musee Picasso var Picasso’s år 1932 – året hvor han blev 51 med en allerede blomstrende karriere .. og igen kunne jeg erfare, at han bare var super moderne, allerede da.

Picasso, som oprindelig hovedsagelig tegnede og malede, lavede i den sidste del af sin karriere også over 4.000 stykker keramik, og Louisiana viser på denne udstilling en vidunderlig samling af nogle af hans keramiske værker. Flot, spændende, forunderlig. Og jeg får lyst til at lave keramik, og jeg får lyst til at have en eller gerne flere af hans smukke og forunderlige krukker eller kander hjemme hos mig selv .. Wow ..

 

Back To Top
DanishEnglish