skip to Main Content

Rungstedlund, Karen Blixen – d. 15. juli 2020

Rungstedlund, Karen Blixens barndomshjem og det hjem, hun boede i frem til sin død, er en rigtig fin lille tidslomme, som opretholdes og bevares af fonden, som Karen Blixen stiftede – Rungstedlund Fonden – til bevarelse af ejendommen og opretholdelse af grunden som fuglereservat.

Jeg har besøgt Rungstedlund flere gange og det er ret skønt at se at det lykkes så fint både at bevare og forny, på en rigtig fin måde.

Fra haven/parken går man direkte ud i ‘fuglereservatet’, hvor der går både køer og heste, ad stier med velplacerede bænke, og naturen udfolder sig smukt og næsten uberørt.

Læs mere om Rungstedlund her (museets egen website med meget smukke billeder) og om Karen Blixen her.

 

Hendes hjem står uberørt siden hendes død, og det er magisk at fornemme hvordan hun (og familien) har levet og boet. Hendes køkken er fra 1950’erne, holdt i sart lysegrønne nuancer, og jeg fornemmer min egen oldemors køkken fra dengang, når jeg går ind i rummet. Køkkenet er nyligt åbnet for offentligheden, og det er en rigtig spændende del af hele historien, hvordan hendes køkken har set ud. Ligeledes er hendes soveværelse og badeværelse nyligt åbnet for offentligheden. Soveværelset er indrettet ‘som det kan tænkes at have set ud, dagen før hun rejste til USA’ (i …), hvilket naturligvis er et tænkt scenarie, for det ved vi jo ikke.

I de store stuer ligger de lange gardiner ud over gulvene (et tegn på velstand, at man har råd til overskuds-stof).

Mine billeder yder ikke rummene og deres indretning fuld retfærdighed, for der er ikke lys nok inde (formentlig for ikke at blege møbel-stoffer unødigt) og det var let overskyet, da jeg tog billeder.

 

Cafeen – Madam Carlsens Cafe – er en virkelig hyggelig cafe med dejlig kaffe, skønne kager og et i øvrigt rigtig fint menukort og vinkort. Kan anbefales, både fordi betjeningen er skøn, fordi man kan sidde både inde og ude med den skønne udsigt til park og reservat, og så kan man gå på cafeen også uden at se museet.

Just fabulous ..

 

Back To Top
DanishEnglish