skip to Main Content

Paris – 17.-20. august 2017

Another lovely trip .. Paris 17.-20. August 2017

Der findes jo hundredvis af dejlige hoteller i Paris, og jeg var så heldig at falde over Hotel Square Louvois, der ligger i det kvarter, der også kaldes ‘Little Japan’, hvor der er skønne, små japanske, koreanske og andre asiatiske restauranter og butikker.

Hotel Square Louvois er nyligt renoveret, og morgenmaden er sublim efter min smag – dejlig skandinavisk tilgang – men det bedste er hotellets service: Man beder receptionen om at finde nogle billetter til Louvre, og så ringer de til Louvre .. og så kommer der et cykelbud med billetterne en halv time senere .. det er rigtig god service. Hotellet har rigtig fint renoverede og komfortabelt indrettede værelser i flere størrelser, og et meget behageligt opholdsområde, og en mini-spa i kælderen.

Skønne restauranter .. nogle vidunderlige tilfældigheder ..

Det er sjovt at få prøvet flere nye restauranter, bl.a. MiniPalais i Grand Palais – og den udendørs terrasse er både romantisk og hyggelig og smuk, nærmende sig til det royale. Dejlig mad og vidunderlige omgivelser og man føler sig som det heldigste menneske i verden.

At falde tilfældigt ind på Le Hibou, som er en dejlig fortovsrestaurant i St. Germain kvarteret er en gave. Cafeen ligger på et lille torv trukket lidt tilbage (små 50 meter) i forhold til Boulevard St. Germain, så der er kun let trafik. Skøn til frokost eller kaffe eller drinks før eller efter middag.

DaRoco omgærdes af ‘hip’ stemning, italiensk køkken, god service, og det viste sig, at den var kategoriseret som den hotteste nye restaurant samme år. Lokalerne har huset Jean Paul Gaultiers studio, og i anerkendelse heraf er tjenerne klædt i den genkendelige, sømandsstribede t-shirt. Et sublimt held og tilfælde .. og så har de en ret unik bar og mikser nogle ret skønne drinks – så gode at de deltager i cocktail mesterskaber .. se også deres instagram ..

Og så er der alt det, som skal ses:

Louvre og Mona Lisa – vi fik ved et uheld/tilfælde (snedigt?) sneget os ind med en gruppe via gruppe-indgangen og .. vupti .. så var vi inde i Louvre – og heldigvis er der skiltning hele vejen (det føles som mindst halvanden km) hen til Mona Lisa, hvor vi endte sammen med alle andre turister i Paris – som alle tog sig god tid til at få taget et godt selvportræt med Mona Lisa i baggrunden … meget forståeligt at alle gerne vil have et lille ‘I made it’-bevis efter strabadserne med at nå hen til hende …

Og der er tusind ting, der kan ses i Louvre – særligt den nye arabiske pavillon som er anlagt i en af de fire indergårde – helt mageløst.

Ecole du Design

Når nu Paris Ecole du Design har en markant ny facade ud mod Seinen er det oplagt at gå den vej forbi og se hvad det er .. umiddelbart synes det jo ofte ikke langt .. på kortet .. men når man går viser det sig at der alligevel er en del kilometer derhen langs Seinen. Skolen havde ferielukket (der er meget, der er lukket i august måned i Paris, fordi den franske ferie hovedsagelig afholdes i august), men oppe på toppen af skolen lå en sjov og hip cafe .. og med det view over Seinen er det et oplagt party-sted for alle byens unge …

Bateaux 

Der er mange turbåde på Seinen, og så er der havnebusserne. Det er ikke alle både der har sammenfaldende stoppesteder, men det virker alligevel fint, og det er jo fantastisk at se byen og broerne fra vandsiden .. so lovely .. og skønt at få sparet fødderne for nogle kilometer på en sjov måde ..

Loppemarked – Clignancourt

Det stooooore loppemarked i Clicnancourt var delvis ferielukket – og heldigvis for det, for som førstegangsbesøgende var jeg allerede overvældet af de ca. 10% der var åben. Der er så mange stande og butikker og de er så specifikke i deres udbud, f.eks. var der en butik med kun blonder, en butik med kun blik-skilte, en butik med kun retro-artefakter osv. … se galleriet her ..

Se også nogle af de andre der fortæller om de parisiske loppemarkeder her: Girls Guide To Paris, Paris Perfect.

 

Butikker

Der er uendeligt mange flot og spændende indrettede butikker i Paris – ligesom der er uendeligt mange spændende specialforretninger. Vil man have handsker findes der butikker, som kun har handsker, men som så har alle slags og i alle farver. Det samme gælder paraplyer, lommeknive, manchetter osv. Og det er umuligt at berette om alle de mange butikker.

En af de flot indrettede butikker er Hermes på Rue du Sèvres 17 i Saint-German-de-pres-kvarteret, som er indrettet i en gammel art deco badeanstalt / svømmehal. Læs mere om historien bag bygningen her.

 

En af de sjove specialforretninger er f.eks. butikken med udstoppede dyr og insekter på Boulevard St. Germain.

 

Lovely .. og Paris kan ALTID genbesøges .. Just Fabulous .. 

Back To Top
DanishEnglish