skip to Main Content

Fredensborg Slotspark og ‘Den reserverede have’ – juli/august 2020

At få mulighed for at se på fin (slots-)havekunst er en af de skønne kulturelle fornøjelser i sommeren i Danmark. Fredensborg Slotspark er åben året rundt, og parken omkranser ‘Den reserverede have’, der er åben for offentligheden dagligt 9-17 i juli frem til og med første uge i august.

Den reserverede have omfatter tættest på slottet en fin lille marmor-skulptur-have (som dog ikke kan betrædes), rosenbede med et væld af forskellige rose-sorter, og årstids-staudebedene, som i farvesammensætning og specielle sorter altid er vildt inspirerende.

 

Som noget helt særligt er slottets køkkenhave også åben og den er fuld af køkkenhave-inspiration. Sammensætningen af pryd-urter og -blomster, og salater, kål, og bønner, og urter og artiskokker og vinstokke, i både fine mønstre i bedene og i fine farvesammensætninger, giver anledning til gentænkning af egne køkkenhave-koncepter. Køkkenhaven udvikler sig under sommeren, der bliver høstet og sået og høstet påny.

Køkkenhaven og Orangeriet er utroligt smukke, og et dejligt sted at blive inspireret på alle måder; her findes en finhed og en ro, og i den omkransede urtehave er der altid en særlig stille varme, som gør godt for både planter og mennesker. Og farverne og de rigtig skønne detaljer i Orangeriet gør mig rigtig glad.

 

I den reserverede have er der også fine små ‘forsvindings-steder’ – stier som leder bagom eller ud eller .. det er sjovt at gå på opdagelse i hjørnerne af haven.

 

Just Fabulous ..

Back To Top
DanishEnglish