På Arken i Ishøj er netop åbnet en udstilling om blomster i kunsten, og blomster…
Rudolf Tegner Museum og Statuepark – Villingerød/Dronningmølle – d. 21. juli 2019
Rudolf Tegners Museum og Statuepark ligger i det fredede område ‘Ruslands Bakker‘ ved Dronningmølle/Villingerød – et område der henligger som det har henligget siden fredningen i 1930’erne. Museet er udført som en beton-bunker, opført både som museum for Rudolf Tegner, og siden hans mausoleum, og det står stort set som det var ved Tegners død i 1950.
Tegner arbejdede både med sten, i bronze og i gips, og hans udtryk er storladent, mytologisk og dramatisk. Hans samtid har syntes at det var lidt for meget (jeg mangler lidt ord for hvad det er, der er for meget – måske er de også lidt skræmmende?), og det gør vi nok stadig. Værkerne er meget dramatiske og imposante, grænsende til det uskønne, men så er det altså også ret spændende at se noget, der er så vildt fremmed, og ‘for meget’, og over-dramatisk.
Super spændende at gense museet og især vildt skønt at se naturen, som virkelig er dragende fordi den er så rå. Ude i naturparken står 14 af hans statuer og strækker sig ud og op imod naturen og himlen på sokler, og det er bemærkelsesværdigt hvor fint de går i spænd med den rå natur.
Absolut et godt besøg, og så med skøn kaffe og kage fra ‘Sørens cafe’ i det lille hus på bagsiden af museet (hvor museets toiletter i øvrigt også befinder sig).
En note: Et par af Tegners værker er skænket eller indkøbt til Helsingør kommune, som har ‘Danserindebrønden’ stående ved krydset, der leder til Kronborg-området, ‘Herakles og Hydra’ yderst på molen ud for Kulturværftet og Kronborg, og to skulpturer foran Helsingør station. Derudover står et af Tegners værker – ‘Mod Lyset’ – fra 1909 på hjørnet af Blegdamsvej og Tagensvej i Amorparken ved Rigshospitalet i København.