skip to Main Content

Frihedens og drømmenes Kløvedal – på M/S Søfartsmuseet i Helsingør – fredag d. 8. november 2019

Hurra for Troels Kløvedal, Hurra for M/S Søfartsmuseet i Helsingør, Hurra fra livet …

Jeg bliver simpelthen så glad i hjertet når jeg eftertænker på udstillingen, på Troels Kløvedals liv og på hans bedrifter, og på, hvordan jeg tror eller er ret sikker på, at han var .. Jeg tror nemlig at han var glad for livet – som jeg selv er og som jeg synes vi alle bør være det – glad for de ting han gjorde, og han nørdede så længe og så meget med de ting han gjorde, at han blev og er dybt respekteret for sin viden, for sit livsværk, for sine bedrifter .. Jeg nyder stadig at komme til at se en genudsendelse i tv af afsnit om hans super interessante ture med Nordkaperen til Kina, til Grækenland, til ….  eller om den danske flådes historie ..

Jeg bliver også naturligt eftertænksom, fordi .. selvfølgelig har han undervejs i sit liv også haft sit at bøvle med – som alle har i livet .. og han valgte at blive den han er/var på trods .. Han viste meget livsmod og styrke og vilje, og måske viser hans liv også, at når man ønsker noget stærkt nok og med de bedste intentioner, og går i den retning med de bedste intentioner, så arbejder universet med …

Jeg synes Søfartsmuseet, som jeg allerede har set flere gange, her viser en meget fin udstilling om Kløvedals liv og livsværk, som jeg er helt sikker på, at han ville være meget taknemmelig for. Dyb respekt for ham og hans liv.

Udstillingen har også tidligere på året været vist i Århus på Moesgaard, men det giver endnu mere mening at den vises her, hvor hans sejler-lyst og udlængsel udsprang – det gamle skibsværft i Helsingør, i netop denne dok, i hans helt unge læreår.

 

Søfartsmuseet, som jo ligger i en gammel dok, som netop også Troels Kløvedal i sine unge år arbejdede i, er virkelig godt skruet sammen, både visuelt og i form af bygningens egen formidling af søfarten. Der er ikke mange lige vinkler, hvis nogen, og alt skråner lidt på den ene eller anden måde.

Museet fortæller historien om søfarten både fra dansk som international vinkel, og både fra historisk perspektiv til det nutidige perspektiv.

Altid en super oplevelse, både inde og ude.

Just Fabulous …

 

      

Back To Top
DanishEnglish